Aardbeien met slagroom 
vrijdag, maart 23, 2012, 19:24
Vandaag was het zover. Ik heb het kinderspeelgoed in de woonkamer uitgezocht, weggegooid en wat er over bleef gereorganiseerd. En dat terwijl er nog tal van andere huishoudelijke taken op me lagen te wachten. De was, bedden verschonen, boodschappen halen en we moesten even langs de huisarts.

Twitterhulp
Op twitter had ik al naar de oplossing gevraagd voor het opbergen van kinderspeelgoed.
Nagenoeg iedereen riep koop bij Ikea een Trofast kast met bakken. Nou die hebben we 2 jaar geleden al het huis uit gezet. Wat een stofnesten die veel plek in nemen en waar haast geen speelgoed in kan.
De tip poppen in bed van @bospad vond ik erg leuk. Dat liggen ze hier namelijk ook .
@lekkerinjevel kwam met een ander idee: een workshop met opruimtips. Maar ja als Professional Organizer vond ik dat ik het zelf moest kunnen. Heel lief twitterde ze daarna dat ik een foto op mocht sturen dan wilde ze meedenken.

Mijn kast
Tijdens school- en slaaptijd ben ik begonnen. Al het speelgoed 1 voor 1 door mijn handen. Vuilniszak naast me en een tas waar spullen in konden die elders opgeborgen moesten worden.
Els Jacobse zou trots op me zijn Behalve dan dat ik mezelf geen eindtijd had gegeven. Het is goed om een klus aan te pakken die binnen je vermogen ligt en dat ie er niet met de tijd vandoor gaat…
Onder het sorteren kreeg ik een subliem idee. Mijn kast die naast de speelhoek staat opofferen voor het speelgoed van de 4-jarige. “Mama dat is niet jouw kast er liggen ook spullen van papa in”. Euh ik had m toch echt al eerder dan dat ik je papa kende…..
Jullie snappen dat dochterlief inmiddels al uit school was en zich er flink mee bemoeide.
Het mooie is toch altijd dat kinderen onder het opruimen weer allerlei vergeten schatten zien liggen en daarmee aan het spelen gaan. Ik had geen kind aan haar .

Overzicht helpt
Halverwege de middag moesten we even langs de huisarts. Bleken we een half uur te vroeg. Oke dan hebben we mooi de tijd om even naar de Hema te gaan. De kunststof opbergdozen zijn in de aanbieding. We hebben een mooie doos gevonden voor al het papierwerk, tekenboeken etc. Samen met de dozen die we nog in huis hadden hebben we haar spulletjes mooi opgeborgen. Al het peuter speelgoed in de ladekast en klaar is kees.
Ik kan jullie vertellen dat ik in mezelf ga geloven. Op mijn website staat: Overzicht in huis, financiën en hoofd. En inderdaad deze klus waar ik al lang tegen aan zat te hikken heeft me een heleboel rust gegeven in mijn hoofd!
Dat wist ik natuurlijk ook wel maar ik ben soms wat hardleers als het mezelf betreft. Ik ben zeg maar een ervaringsdeskundige die graag anderen helpt.

Beloning
Toen moest mama eten gaan koken. En mocht peuterlief voor het eerst zelf haar warme eten opeten. Wat heeft ze dat goed gedaan en wat kun je dan trots zijn!
Tijden het badderen (waarbij papa op de kids lette) kon mama mooi de bedden verschonen, de was ophangen, de was in de machine doen, de boxkleden zoeken (want die box verkochten we vandaag ook nog eventjes). En toen moest ik nog even de weekboodschappen halen.
Aangezien ik vond dat ik wel een beloning verdiende heb ik lekker aardbeien met slagroom gehaald.

En nu ben ik bekaf en roept mijn schone bed!
Weltrusten.

reactie toevoegen ( 693 keer bekeken )   |  permalink   |     |   ( 3 / 1326 )


<Vorige | 1 | Volgende> >>