Bijtje zoemde niet meer 
vrijdag, maart 23, 2012, 19:22
Ik voelde me net een bezige bij met al mijn rollen: moeder, echtgenoot, huisvrouw, werknemer, ondernemer, dochter, zus, vrijwilliger etc. Druk met van alles en nog wat en misschien de balans nog niet helemaal goed gevonden.

En dan opeens blijk je ziek te zijn en stoppen al je rollen behalve die van moeder.
Maar wat je precies hebt weten ze nog niet.

Als zelfstandige vrouw, opgevoed door een moeder die voordat ze naar de dokter gaat al weet wat ze heeft, heb ik natuurlijk het internet afgestruind.
En het had er alle schijn van dat het er niet goed uitzag.

En dan lig ik in bed en begin ik met organiseren…. voor als ik er niet meer ben….
Kan manlief het financieel aan? Hoe moet dat verder met de kinderen? etc.
Ik heb tussen het ziek, ellendig en brak voelen vooral veel genoten van mijn kinderen.

En dan komt het verlossende antwoord:
Deze ziekte overleef ik wel.

Tijd dus om alles weer eens op een rijtje te zetten. De balans te zoeken tussen de verschillende rollen en eens een paar stapjes langzamer te gaan.
Tussendoor lekker uitzieken en te blijven genieten van de meiden.

Oh ja en dat alles in kannen en kruiken is mocht ik onder een auto lopen, daar kan je van op aan! Zijn deze dagen toch nog ergens goed voor geweest!
4 reacties ( 5965 keer bekeken )   |  permalink   |     |   ( 3 / 1207 )

Een goede schoolmoeder 
vrijdag, maart 23, 2012, 19:20
Volgende week is het lustrum week op de school van onze 4-jarige dochter. Ze zit pas een paar weken op school dus mijn carričre als schoolmoeder is nog maar kort.

Toen er voor de vakantie hulp-ouders gevraagd werden voor deze week heb ik ons gelijk aangemeld. Wij hebben er na de vakantie niets meer over gehoord. Ik heb dus inmiddels mijn zzp-dagen gedeeltelijk ingevuld. Nu een paar dagen voor de feestweek hoor ik in de wandelgangen dat de aangemelde hulp-ouders zeker nodig zijn in die week, maar dat krijgen we nog te horen.

Eh wat………????
is dat niet erg kort dag?
even in mijn agenda kijken…….
helaas 1 dag is inmiddels bezet!

Wat een slechte organisatie. Ik gruw van alles wat slecht georganiseerd is. Ik ben natuurlijk niet voor niets een Professional Organizer geworden. Maar ik ben bang dat ik me snel moet aanpassen aan mijn nieuwe rol als moeder van een schoolgaand kind want deze situaties kosten me veel te veel energie die ik liever in mijn gezin en bedrijf steek.

reactie toevoegen ( 525 keer bekeken )   |  permalink   |     |   ( 3 / 1173 )


<Vorige | 1 |